Okean 214 FM alale

See raadio on üsna levinud tükk. Tehti neid aastast 1985 ja eelkäijaks peetakse Riia Raadiotehase aparaat "VEF Transistor-17". Kuna aga VEF oli igasugu muude vidinate tootmisega väga hõivatud siis läks selle aparaadi tootmine Minskisse. Natuke muudeti ka väliskuju.

Raadio Okean 214

Kuna vene FM on parameetritelt midagi muud kui praegune FM siis päris niisama seda aparaati käima ei saa. Tuleb ümber häälestada. See pole kuigi keeruline. Tõsi, kui vastavat kogemust pole ja ka teooria on tundmata siis ilmselt asja ei saa. Kui aga tahtmist on siis venekeelses internetiavaruses on sellekohast infot terve meretäis ja jääb veel ülegi.

Aga alguseks peaks veenduma, et raadio üleüldse töötab. Kui see on selge siis võib asuda ULL ploki kallale.

Muuta tuleb sisendit, raadiosagedusvõimendit, ostsillaatorit ja see on enamvähem kõik. Hea tulemuse jaoks peaks muidugi ka kogu vahesageduse häälestamise uuesti tegema kuna induktiivpoolide parameetrid on ajas muutuvad ja samuti pole teada kas ja kui paljud seal juba kätt on harjutanud.

Esimese asjana tuleks ULL plokk raadiost välja võtta, muidu on väga vilets sellega tegeleda. Juhtmed markeerida ja siis lahti joota.

Okean 214 ULL plokk

Seejärel peaks häälestusmehhanismi ploki küljest eemaldama. Siin võib aga üsna lihtsasti asi käest ära minna sest plastrattakese nöör on pingul ja kui see minema sõidab siis üldiselt hargneb see ka kohe lahti ja kui mitte ühtegi juhendit, pilti või näidist pole siis võtab tagasipanek ikka päris mitu aega.

Okean 214 ULL ploki häälestus