Okean 214 FM alale häälestamine 1

Kui ULL plokk on kätte saadud siis on järgmiseks vaja hakata seda ümber häälestama. Siinkohal võib jällegi jama tekkida sest neid raadioid on toodetud tuhandeid ja skeemi on aegajalt muudetud. Samuti on muudetud ka detailide järjekorda ja seega ei pruugi järjekord alati olla ühesugune.

Esmalt peaks siiski teadma kuidas ULL plokk töötab. See teeb elu natuke lihtsamaks. Siinkohal on abiks igasugu kirjandus aga ka internetis leidub kuhjaga seletusi. Muidugi võib ka niisama torkida ja loota, et ehk läheb õnneks aga see on ka kõige aeganõudvam võimalus ja tõenäoliselt sedasi tüdinetakse ära enne kui üleüldse mingi tulemus kuskilt kaugelt paistma hakkab.

Aga oletame, et teooria on selge või noh peaaegu selge. Siis polegi muud kui peale hakata. Skeemi leidmisega ei tohiks raskusi tekkide, seda on väga mitmes kohas pakkuda. Muidugi saab ka ilma skeemita hakkama aga see eeldab kogemust.

Niisiis esimese asjana peaks võnkeringide sageduse ülespoole viima. Selleks on vaja vähendada nii mahtuvust kui ka induktiivsust. Mahtuvusega on üsnagi lihtne. Kondensaatorid välja vahetada. Induktiivsusega samamoodi aga seekord peab natuke ettevaatlikum olema. Poolide plastik allub väga hästi kuumusele ja kui neid pikalt jootekolviga terroriseerida siis nad muudavad kuju või lähevad üleüldse vormist välja ja hilisem kasutamine on väga vaevaline.

Plokk ise on selline :

Okean-214 ULL plokk

Raadiost välja võtmiseks tuleb lahti kruvida keskel olev plastikust kinnitus ja nurkades olevad metallkruvid.

Okean-214 ULL plokk

Okean-214 ULL plokk taga